jueves, 9 de diciembre de 2021

Introducció temàtica Projecte #waytodisasterpjo 4t ESO

Bienvenidos a nuestro primer proyecto ABP del curso. Para muchos de vosotros será la primera vez que trabajéis de esta forma y todos, yo el primero, vamos a tener que cultivar la paciencia. Así que ánimo y confianza en lo que el profe os proponga. 

¿Estáis preparados?


Hoy en día vivimos en una sociedad tecnológica, dónde las máquinas están presentes en nuestra vida diaria. Sois nativos digitales y el mundo en el que vivís se rige por las normas y los patrones que el capitalismo marca.

Nombres y conceptos como sociedad de consumo, sociedad tecnológica, maquinaria, fábrica, industria, ricos y pobres, informática, electricidad, automóvil, fuente de energía, sector económico, y un sinfín más de conceptos aparecen continuamente en vuestro día a día.



Lleváis una máquina en el bolsillo, miráis a una máquina en clase, miráis a una máquina en casa que preside vuestro hogar, miráis una máquina en vuestro cuarto cuando hacéis vuestros trabajos o buscáis información, cogéis una máquina para desplazaros, para cocinar, para trabajar... Hay máquinas por todas partes...

Pero... ¿Cómo empezó toda esta locura? ¿Qué consecuencias tiene? ¿Cuáles son sus causas? ¿Por qué etapas hemos pasado? En resumen... ¿De dónde venimos? ¿Hacia dónde vamos? ¿No son esas las preguntas, sobre todo la primera, que trata de responder el estudio de la Historia? Comprendamos lo que pasó para entender lo que pasa hoy y lo que previsiblemente pasará si seguimos a este ritmo.

Vamos a abordar los siguiente periodos históricos:
  • La Primera Revolución Industrial: cuando la humanidad empezó a utilizar máquinas y todo cambió. (TAREA 1)
  • La Segunda Revolución Industrial: un paso más en el desarrrollo de la maquinaria aplicado a la producción, con un nuevo sistema económico, con una nueva organización del trabajo y con una nueva clase dirigente. (TAREA 2)
  • La Sociedad de Clases: la burguesía tomó el poder y aplicó su "ley".  (TAREA 3)
  • El proletariado y el movimiento obrero: los vasallos pasaron de Guatemala a Guatepeor... (TAREA 4 Y 5)
  • El Imperialismo Colonial: Europa se lanza a dominar el Mundo y convertirlo en una gran cantera de materias primas y mano de obra barata. (TAREA 6)
  • La Primera Guerra Mundial: el desastre al que nos conduciría la ambición desmedida y la avaricia de las grandes naciones europeas. (TAREA 7)
 

 


Éste es nuestro punto de partida.


--(VALENCIÀ)-----------------------------------------------------------------

Benvinguts al nostre primer projecte ABP del curs. Per a molts de vosaltres serà la primera vegada que treballeu així i tots, jo el primer, haurem de conrrear la paciència. Així que ànim i confiança en allò que el profe us propose.

Esteu preparats?

Huí en dia vivim en una societat tecnològica, on les màquines són presents a la nostra vida diària. Sou nadius digitals i el món on viviu es regeix per les normes i els patrons que el capitalisme marca.

Noms i conceptes com a societat de consum, societat tecnològica, maquinària, fàbrica, indústria, rics i pobres, informàtica, electricitat, automòbil, font d'energia, sector econòmic, i una infinitat més de conceptes apareixen contínuament al vostre dia a dia.

Porteu una màquina a la butxaca, mireu una màquina a classe, mireu una màquina a casa que presideix la vostra llar, mireu una màquina a la vostra habitació quan feu les vostres feines o busqueu informació, agafeu una màquina per desplaçar-vos, per cuinar, per treballar ... Hi ha màquines per tot arreu...

Però... Com va començar tota aquesta bogeria? Quines conseqüències té? Quínes en són les causes? Per quines etapes hem passat? En resum... D'on venim? Cap on anem? Aquestes són les preguntes, sobretot la primera, que tracta de respondre l'estudi de la Història. Comprenguem el que va passar per entendre el que passa hui i el que previsiblement passarà si seguim aquest ritme.

Abordarem els següents períodes històrics:

  • La Primera Revolució Industrial: quan la humanitat va començar a fer servir màquines i tot va canviar. (TASCA 1)
  • La Segona Revolució Industrial: un pas més al desenvolupament de la maquinària aplicat a la producció, amb un nou sistema econòmic, amb una nova organització de la feina i amb una nova classe dirigent. (TASCA 2)
  • La Societat de Classes: la burgesia va prendre el poder i va aplicar la seua “llei”. (TASCA 3)
  • El proletariat i el moviment obrer: els vassalls van passar de Guatemala a Guatepeor... (TASCA 4 I 5)
  • L'Imperialisme Colonial: Europa es llança a dominar el Món i convertir-lo en una gran pedrera de primeres matèries i mà d'obra barata. (TASCA 6)
  • La Primera Guerra Mundial: el desastre al qual ens conduiria l'ambició desmesurada i l'avarícia de les grans nacions europees. (TASCA 7)
Aquest és el nostre punt de partida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario